Share post
januari 17, 2022

Rituelen om de Toon te zetten voor het Nieuwe Jaar

Slowliving

Processed with VSCO with c8 preset

Nu de donkere wintermaanden zich ver voor ons uitstrekken en de lente nog eindeloos ver weg lijkt te zijn, maak ik van de sombere maanden gebruik om mijn creatieve reserves aan te vullen. 

Ik ben ervan bewust dat dit tegenstrijdig voelt en dat je je wellicht afvraagt “hoe kunnen we creativiteit en plezier vinden in de kille sombere dagen?”  Vergis je niet, de winterblues zijn ook mij niet onbekend. Vele januari’s en februari’s gingen als een langzame waas aan mij voorbij, waarin ik me behoorlijk depressief kon voelen en enkel wist dat ik niet hier maar alvast in april wilde zijn. Inmiddels weet ik, weerstand maakt alles moeilijker. Ik bedoel, hoe lastig maken we het onszelf door niet in dit moment te willen zijn en pas blijheid en geluk voelen wanneer de (weers)omstandigheden voldoen aan onze wensen. Ik heb ondervonden dat hoe minder voorwaardelijk ik mijn staat van zijn liet zijn en meer alle momenten en bijbehorende emoties kon omarmen, hoe zonniger de grijze wintermaanden werden.  

Hoe somber en saai deze maanden ook lijken toch hebben ze een niet te onderschatten functie, en dat is het nemen van rust. Niet alleen de natuur neemt nu zijn rust, ook voor ons is er een kans in de winter om meer naar binnen te keren. Ons te richten op hoe we ons nu echt voelen, wat onze mind en body nodig hebben. Nu is de tijd om gewoontes en intenties voor het nieuwe jaar onder de loep te nemen, ritmes te herstellen, een stapje terug te zetten om vervolgens bewuste stappen vooruit te zetten naar een zelfgekozen pad. 

“How we spend our days is, of course, how we spend our lives. What we do with this hour, and that one, is what we are doing.” Annie Dillard

Add a Comment

Found in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@poppy_lane

follow us on instagram